Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Jak přestat kouřit cigarety nebo elektronická cigareta - kouření budoucnosti

Můj známý chtěl už léta přestat kouřit, ale měl slabou vůli a nemohl přestat. Zkoušel nikotinové náplasti a podobné věci no žádná nezabírala. Nedávno však objevil novinku jménem elektronická cigareta. Výhoda tohoto řešení je v tom, že stále měl pocit že kouří, ale postupně si snižoval dávky nikotinu. Co to tedy vlastně e-cigareta je? Je to elektrické zařízení, které simuluje kouření produkováním páry, která se inhaluje. Máte pocit že kouříte klasickou cigaretu, ale bez zdravotních potíží a zápachu. E-cigareta je doporučená lidem, kteří chtějí skoncovat s kouřením. E-cigarety se postupně dostávají i na náš trh. V současnosti je to již velmi známý produkt. Tyto cigarety lze označit jako bezpečnou alternativa k dosud dominantním tabákovým výrobkům. Z mého hlediska považuji e-cigaretu jako budoucnost všech kuřáků. Jen co na to řeknou tabákové koncerny s miliardovým ziskem?

Shrnu hlavní výhody kouření elektronické cigarety:

zachovává kuřácký rituál - kouříte stejně jako běžnou cigaretu se stejným požitkem.
neničí zdraví tak jako běžná cigareta - kouř neobsahuje dehet, CO2 ani dalších cca. 3000 škodlivin. Vdechujete páru.
ekonomický faktor je také přímo nesrovnatelný s e-cigaretou se Vaše náklady sníží na 20% původních investic do běžných cigaret.
pro kuřáky kteří přestávají s kouřením ale i pro ostatní je možno nastavit množství nikotinu a zvolit si příchuť - cca 8 intenzit a 20 příchutí samozřejmě originál tabákové i ovocné aroma.
neničí pleť, nežloutnou zuby - nevysušuje pokožku čili nestárne, zuby nežloutnou ani nezapáchají.
má stálou cenu - oproti běžným cigaretám.
možnost kouření kdekoli - doma v autě bez zápachu.
netřeba používat zapalovač ani jiné zbytečné pomůcky.

E-cigareta je stylové, moderní a především nejméně škodlivé zařízení. Elektronické cigarety používají celebrity jako Johnny Depp a mnoho jiných. E-cigareta na první pohled vypadá jako běžná cigareta, má i stejný účinek no liší se i tím, že neobtěžuje okolí zápachem. Použití je úplně jednoduché, jako u klasické cigaretě. Zde je příslušenstvím náustek s kapsle, ve které je tekutina (e-liquid) s nikotinem, kde se při potažení mění na kouř. Tento kouř uživatel inhaluje v potřebné míře a množství. Množství nikotinu i příchuť, ať už základní - tabákovou nebo ochucenou - ovocnou si uživatel má možnost zvolit sám, podle chuti a dalších faktorů zpestření si kouření. Při použití elektronické cigarety s náplní e-liquid jsou náklady na měsíční kouření až 5x nižší než u klasických cigaret.

Plnění a používání e-cigarety:

Osobně si myslím, že elektronické cigarety mají budoucnost. A je to všechno jen o zvyku. Tipuji, že konzervativní kuřák se tomuto produktu bude vyhýbat. No postupem času zjistí mnohé výhody kouření elektronické cigarety a postupně přejde na ni. Máte osobní zkušenost s e-cigaretou?

Žádné komentáře:

Okomentovat