Konopný seznam

pondělí 8. srpna 2011

Investice do zlata

Je investování do zlata v této době skutečně tak výhodné jak se všude mluví? Odpověď je jasná. Je to ještě výhodnější. Se samotným investováním do drahých kovů se můžeme setkávat stále častěji. Investice do zlata je tak rozšířené zejména kvůli tomu, protože investoři vidí v drahých kovech uchování hodnoty jejich peněz v případě pokud by se náhodou jedna ze světových měn znehodnotila.
Pokud byste chtěli v nejbližší době zainvestovat do zlata, vysvětlíme Vám jaký postup při obchodu vzniká. Se zlatem se vždy obchoduje formou kontraktů na dodávku zlata v budoucím období. Jde v podstatě o to, že cena, kterou můžete vidět v novinách, televizi, nebo v jiném médií je jen takzvanou stopovou cenou, čili hodnota zlata v tento den. Avšak pokud chceme se zlatem začít obchodovat,musíme si zvolit termín dodávky. To znamená, že pro investora je cena uvedená v médiích pouze orientační.
Žijeme v době hospodářské krize a to znamená, že nikdy se nemůžeme spolehnout na světové měny, jejichž vývoj je skutečně jako na horské dráze. Avšak během krize ta dráha směřuje většinou jen směrem dolů. Proto se všichni investoři snaží své peníze chránit. Ochrání je jen tak, pokud je do něčeho zainvestují. Zlato je skutečně perfektní volbou, protože na rozdíl od samotných peněz se nemůže znehodnotit žádnou inflací.
Pokud se podíváme na statistiku, dolar poklesl za sto let na neuvěřitelné 2% z jeho celkové hodnoty. Jedná se skutečně o neuvěřitelnou částku, a proto i Vy popřemýšlejte nad tím, zda své peníze nechcete raději ochránit tím, že zainvestujete do zlata.

Žádné komentáře:

Okomentovat