Konopný seznam

úterý 7. června 2011

Jak přibrat ale zbytečně neztloustnout

Jak přibrat ale zbytečně neztloustnout znamená, že naše tělo potřebuje hlavně vyváženou stravu, bohaté energie ze sacharidů (rýže, těstoviny) a na proteiny (kuřecí maso, tvaroh). Další důležitá věc je regenerace organismu. Třeba si uvědomit, že svaly rostou hlavně během spánku čili tělo potřebuje tréninkový odpočinek samozřejmě tvrdý trénink s těžšími váhami.

Plnohodnotná strava

Lidské tělo je jako stroj, který potřebuje palivo. Čím podává větší výkon, potřebuje více paliva. Nejlepší přísun energie zabezpečíme pravidelně rozdělenými pěti denními dávkami jídla.

Kvalitní strava musí obsahovat přibližně 30% proteinů a cca 60% sacharidů.Takové procentuální vyjádření splňuje sacharidový doplněk GAINER koktejl, čímž plnohodnotně nahrazuje dvě denní dávky jídla (přesnídávka, svačina).

Vzhledem k tomu, že GAINER koktejl obsahuje trávicí enzymy, je velmi snadno zpracován organismem. Při takovém dostatečném množství proteinů, je Váš sval kvalitně vyživován, schopný regenerace a připraven nabírat svalová vlákna. Další výhodou je, že složené sacharidy se do těla dostávají pomaleji, což způsobuje jejich déle využití v těle (z běžné stravy je nejvhodnějším zdrojem rýže). Dalším pozitivem je, že nezvyšují hormon inzulín, který způsobuje únavu. A v neposlední řadě Gainer koktejl od Nutrend je FAT FREE!

Dbejte na pestrý jídelníček, který Vám zajistí přísun různorodých vitamínů a minerálních látek. Mnoho lidí dělá chybu, že má jednotvárnou stravu a tím zvyšuje možnost stagnace (zpomalení růstu) a chuti k jídlu.

Tekutina přijímána v dvouhodinových intervalech v dávce 2-3 dl zajistí pravidelnou práci ledvinám, které netrpí nadměrným zavodnění nebo naopak nedostatkem tekutin. Také podpoří metabolismus a průběžně vyplavuje z těla ven škodlivé látky.

Dostatečná regenerace

Spánek je velmi důležitá součást regenerace organismu. Během spánku dochází ik procesům nárůstu svalové hmoty. Nejsilnější růstová fáze organismu je od 22.00 do 01:00 hod.. Proto nekvalitní spánek / různé stresy - práce, rodina, dokonce i nekvalitní sex / může negativně ovlivnit celkovou regeneraci organismu.Kdo buduje svalový objem a chce růst měl by spát minimálně 8 hodin denně. Pokud je splněn požadavek příjmu proteinů, tělo si dokáže obnovit svalová vlákna, které byly poškozeny zátěží. Jako obranu před těžkým tréninkem si zvětšuje svalový objem. Některé z následujících aminokyselin - Amino 2500, Amino BCAA, Glutamin, nebo HMB, zabraňují devastaci / katabolizaci / svalstva, čímž dodají vašemu organismu více prostoru na samotný růst objemů.

Kvalitní odpočinek

Každopádně musí být. Zanedbáním tréninkového volna narušíte proces regenerace! Proto si dopřejte po dvou dnech zátěže, free - den volna. Třeba si uvědomit, že ve fitness centru se cvičí ale roste se doma, svaly zničené tréninkem potřebují čas na regeneraci aby mohli obnovit zásoby glykogenu a aminokyselin, nezregenerovaný - neodpočinutý sval nebude růst. Pokud trénujete příliš často (tuto chybu dělají zejména začátečníci), dochází k přetrénování pokud únavě, čímž se zpomaluje svalový růst a je větší riziko zranění. 

Tvrdý trénink

Tělo třeba brát jako celek, a proto rozdělujte svalové partie tak, aby při odcvičení jedné nedocházelo druhý den k opětovnému zatěžování téže partie. Podělte si svalové partie na velké / stehna, prsa, záda / a malé / ramena, biceps, triceps /.Vhodná je kombinace jedné velké a jedné malé svalové partie. Břicho a lýtka můžete trénovat podle potřeby, i denně. Na velkou svalovou partii cvičte tři cviky ve čtyřech sériích po 8-10 opakování. Na malé partie Vám stačí odcvičit dva cviky ve čtyřech sériích po 6-8 opakování. Ideální délka cvičení pro nárůst svalstva je 60 minut. Přestávky mezi sériemi příliš neprodlužujte, maximálně 30 - 60 sekund.

Žádné komentáře:

Okomentovat