Konopný seznam

středa 15. června 2011

Co znamená půjčka na směnku

Mnoho lidí, kteří se ocitli ve finanční tísni z důvodu ztráty zaměstnání se obracejí s žádostí o půjčku na nebankovní sektor. Jednou z možností, jak jistě získáte finanční pomoc je využít možnosti půjčky na směnku. Nejedná se o žádnou nestandardní formu úvěru, spíše naopak, půjčka na směnku je jednou z nejstarších způsobů jak si půjčit.

Půjčka na směnku je vydávána na základě směnky, přičemž směnka představuje zákonně platnou cennou listinu. Peníze Vám budou poskytnuty, pokud podepíšete směnku na částku, kterou si chcete půjčit. Tento druh půjčky je bezúčelové, takže takto získané peníze můžete použít na cokoliv.

Je však třeba čtenáře upozornit, že půjčky na směnku jsou nejrizikovější. Směnka představuje písemný závazek dlužníka, na kterém je dohodnutá částka. V české legislativě se směnky řídí podle směnečného a šekového zákona. 191/1950 Sb. Díky směnce může věřitel dluh vymáhat opravdu velmi jednoduše, takže se může snadno stát, že v případě, že nebudete půjčku včas splácet, můžete přijít o celý majetek. Zpravidla po tomto typu půjčky sahají jen lidé, kteří se ocitli ve vážných finančních problémech, neboť o nevýhodnosti této půjčky není pochyb.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Mnohokrát děkuji, velmi popisuje, co je nejlepší věnovat pozornost. Podle vašich doporučení jsem našel
    web rychlapujcka-is

    OdpovědětVymazat