Konopný seznam

pondělí 28. února 2011

Založit eseróčko nebo koupit ready made společnost?

Začínající podnikatelé, kteří si chtějí založit vlastní společnost, jsou postaveni před otázku, jak to udělat. Možností je hned několik. Ta první je určitě zařídit si vše vlastními silami, rozhodně se však nejedná ani o levnou ani o jednoduchou variantu. Další dvě možnosti vycházejí z využití služeb firmy, která se tímto problémem zabývá, a u ní si nechat společnost založit nebo si ji zakoupit.

Jestliže nejste v paragrafech a administrativě příliš zběhlí, zařizovat vše na vlastní pěst se rozhodně nevyplatí. Poplatky Vás vyjdou bez chyb přibližně na 20 000 Kč, musíte složit základní kapitál a počítat musíte i s velkým množstvím času stráveným na úřadech.

Daleko lepší možností je zakoupit si tzv. ready made společnost. Jako ready made se označují společnosti, které jsou právě připraveny k prodeji cílovému podnikateli. Nemají samozřejmě žádnou podnikatelskou minulost, takže se nemusíte bát zatížení dluhy nebo jiných závazků. Koupě takové společnosti Vás vyjde přibližně na 25 000 Kč. Výhodou je ale fakt, že nemusíte nikam chodit, nic zařizovat ani skládat základní kapitál. Navíc rovnou po převedení firmy můžete bez dalšího časového prodlení začít podnikat.

Pokud nechcete kupovat ready made společnost, ale nemáte ani sílu a čas na vlastní založení, můžete u některých firem zakoupit vlastní založení firmy. To je o něco málo dražší, než nákup předpřipravené ready made. I toto je však možnost, jak si nechat zařídit vše podle Vašeho přání přesně na míru bez starostí o legislativu.

Žádné komentáře:

Okomentovat