Konopný seznam

pondělí 28. února 2011

Potřebujete založit s.r.o. rychle?

Oproti podnikání na OSVČ přináší podnikání přes právnickou osobu, jako je například společnost s ručením omezeným, výhody i nevýhody. Pokud se po zvážení rozhodnete podnikat jako společnost s.r.o., pak byste měli mít připraveno minimálně 200 tisíc korun. Lze to ale i bez nich a k tomu účelu se používají takzvané ready made společnosti.

Až na stůl

Předem připravené a k prodeji nachystané společnosti lze i tuzemsku nejčastěji najít pod původním anglickým označením ready made společnosti. Kupní cena takto nachystané a samozřejmě bez závazků garantované společnosti totiž dost často bývá mírně nad desetinnou hodnoty povinného vkladu při běžném způsobu založení s.r.o. To je koneckonců i hlavní motivace kupujících.
Spěcháte do businessu?

Významnou roli pro někoho může také hrát čas. Ready made vám totiž na rozdíl od založení s.r.o. umožní začít s novým subjektem podnikat prakticky okamžitě, firma je zapsána v rejstříku a stačí pouze nechat nechat aktualizovat údaje, což se většinou povede v průběhu pěti až deseti dnů.

Obchodní rejstřík
Jsou nějaká rizika a nevýhody?

Předně je to samotná volba prodejce ready made společnosti. Ten musí být důvěryhodný, aby prodávaná firma byla skutečně zbavená možných závazků, což by vás mohlo přijít velmi draho. Korektní ready made je založená již za účelem prodeje a většinou nikdy nevyvíjela jakoukoliv činnost.

Kompletní historie s.r.o. lze dohledat při plném výpisu z Obchodního rejstříku, změny ve vlastnické struktuře mohou na někoho působit podezřele.

Finální rozhodutí o způsobu zřízení s.r.o. záleží nakonec na každém, kdo chce podnikat. Pokud kapitál není problém, pak není co řešit. Pokud jste ale v tomto směru omezeni, pak může být nákup ready made společnosti velmi zajímavou možností, pokud dodržíte všechny postupy opatrného a zodpovědného obchodníka.

Žádné komentáře:

Okomentovat