Konopný seznam

pondělí 28. února 2011

Jak levně na dovolenou

Levně k moři na letní dovolenou? Pokud hledáte levnou dovolenou nabízejí se rovnou dva způsoby. Můžete využít zvýhodněných nabídek last minute zájezdů na poslední chvíli – cestovní kanceláře nabízejí poslední volná místa, která se neprodala. Nevýhodou je, že si ve většině případů nemůžete vybrat konkrétní letovisko. Druhým způsobem jak ušetřit je cestování autobusem – mnohem levnější než letecká doprava. Stejně jako jsou kompletně zařízené letecké zájezdy, tak jsou v nabídkách cestovních kanceláří a agentur i autobusové zájezdy – podívejte se na konkrétní nabídku na zájezdy k moři – můžete si vyhledat zájezd přesně podle vašich představ.

Velikou část z ceny zájezdu tvoří právě doprava. A letecká nepatří mezi nejlevnější – a právě ji turisté nejčastěji volí. Vyzrát se nad tím dá jednoduše, stačí zvolit autobusový zájezd. Klasická cena letenky do Chorvatska stojí okolo 5 000 Kč. Zatímco jízdenku do autobusu lze sehnat za 1500 Kč. Pokud cestujete ve skupince, tento rozdíl je znát.

Nic není dokonalé a i zde je nevýhoda – cesta trvá déle. Například do Chorvatska 12 hodin, do Itálie 14 hodin. To je vám ale vynahrazeno právě velmi příznivou cenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat