Konopný seznam

pondělí 28. února 2011

LED televize

Již několik let jsou v obchodech s elektronikou k dostání LED televize. Jedná se o produkty, které jsou dalším stupněm vývoje televizorů. Zatímco v počátcích jejich prodeje byly poměrně drahé, dnes se dají LED televize pořídit i pod cenou 10.000 Kč. Díky tomu jsou tak dostupné i lidem, kteří nemají zrovna tučná konta.
Přednosti LED televize

LED televize vynikají svými vlastnostmi. Při sledování televizních pořadů si divák může vychutnávat jasný obraz, vysoký kontrast a široké spektrum barev. Velkou výhodou LED televizí je rovněž i jejich minimální tloušťka, dají se tak snadno nainstalovat třeba i přímo na zeď, aniž by zabíraly příliš mnoho prostoru. Kladem každé led televize je i to, že má naprosto minimální spotřebu elektrické energie.
Značky LED televizí

Mezi vůbec nejoblíbenější produkty tohoto druhu patří LED televize Samsung. Kromě této značky jsou v obchodech populární také LED televize LG. Z dalších značek, které pro svoje nové televizory využívají LED diod k podsvícení plochy obrazovky, zmiňme ještě kupříkladu Sharp či Panasonic.

LED televize zmíněných značek se dají pořídit za velmi pěkné ceny v internetovém obchodě Eleshop.cz. Tento obchod, zaměřený kromě televizí i na další elektroniku, patří mezi přední prodejce v České republice.
Na co si dát pozor při výběru LED televize

Při výběru LED televize bychom si měli mimo jiné zjistit, jaký má daný typ televize pořizovací úhel. U kvalitních LED televizí by se tento úhel měl pohybovat mezi 170° až 178°. Důležitým kritériem je pak kvalita podsvícení, která určuje to, jaký bude celkový obraz. Pokud kupujeme LED televizi, je dále dobré se informovat o hodnotách jasu a kontrastu, platí zde přitom, že čím jsou hodnoty kontrastu a jasu vyšší, tím je LED televize kvalitnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat