Konopný seznam

pondělí 28. února 2011

Poznávací a pobytové zájezdy

Je mnoho typů lidí. Někdo sází na jistotu a zájezd objednává rok dopředu. Někteří lidé nechávají za sebe vybrat zájezd náhodu – čekají, jaký se naskytne Last Minute. Jsou také lidé, kteří nechtějí jen ležet u moře, ale chtějí poznávat nová místa – poznávací zájezd. Možností je spousta, stačí si vybrat!
Last Minute Zájezdy

Někteří lidé mají rádi překvapení a čekají, co jim život přinese. Stejně je tomu u Last Minute Zájezdů. Tento typ zájezdu je velmi specifický. Datum odjezdu zjistíte jen několik málo dnů předem, i když lze si nejdříve určit datum dovolené a poté si vybrat volný zájezd. Stejně jako je těžce možné vybrat datum, tak je i těžké zvolit cílovou zemi. Nehledě na ubytování (jestli se bude jednat o apartmán nebo hotel a kolika hvězdičkové ubytování bude). Je zde ale jedna obrovská výhoda. Oproti plánovaném zájezdu, jsou neporovnatelně levnější – což je taky důvod jejich obliby. podívejte se na Bulharsko dovolená. Protože obvykle odjíždíte na vámi zvolenou dovolenou jen v několika málo dnech, odpadá tím plánování akcí a míst, které chcete navštívit.
Lyžařské zájezdy

Hlavním obdobím pro dovolenou bylo vždy léto. V posledních letech se ale mnoho lidí rozhodnulo využít aktivně i zimní období. Nejčastěji vyrážejí společně s rodinou nebo přáteli lyžovat. Tráví tak aktivně volný čas v překrásné horské přírodě a při odpočinku zárověň i sportují. Mezi nejoblíbenější cíle v České republice patří Krkonoše, Beskydy a Jeseníky. Do zahraničí lyžaři vyrážejí především do Alp – ať již bližších rakouských, nebo vzdálenějších italských. Rozdíl mezi českými a alpskými sjezdovkami je veliký – v zahraničí dosahují délky několika kilometrů (nejsou vyjímkou i trasy dělší než 10 Km) a v okolí je vždy spousta doprovodných atrakcí – snowparky, parky pro snowboardisty a parky pro děti. Podívejte se na Thajsko Dovolená. I přes tento rozdíl jsou ceny českých a zahraničních center srovnatelné.
Poznávací zájezdy

Pokud se zajímáte o historii, památky nebo chcete vidět zajímavá a slavná místa, je tento typ přímo pro vás – poznávací zájezd. Na takovéto dovolené nesedíte u moře ani neprovozujete adrenalinové sporty, ale přece je vaše dovolené nezapomenutelná. Podíváte se na překrásné stavby, staré chrámy a kostely, slavná místa a dozvíte se spoustu nových informací o zemi, ve které právě jste.

Žádné komentáře:

Okomentovat