Konopný seznam

středa 3. března 2010

§ 72
Otevírání nabídek podaných elektronickými prostředky

    (1) Otevřením nabídky podané elektronickými prostředky se rozumí zpřístupnění jejího obsahu komisi. Nabídky podané elektronickými prostředky otevře komise v době od uplynutí lhůty pro podání nabídek do termínu otevírání obálek podle § 71 odst. 4.
    (2) Při zadávání veřejných zakázek v dynamickém nákupním systému podle § 95 provede otevírání nabídek zadavatel a komisi pro otevírání obálek neustanovuje.
    (3) Jsou-li zadavateli ve lhůtě pro podání nabídek doručeny jak obálky s nabídkami v listinné podobě, tak i nabídky podané elektronickými prostředky, sdělí komise na začátku otevírání obálek přítomným účastníkům údaje podle § 71 odst. 8 o nabídkách podaných elektronickými prostředky a poté pokračuje otevíráním obálek podaných v listinné podobě.
    (4) Jsou-li zadavateli ve lhůtě pro podání nabídek doručeny pouze nabídky podané elektronickými prostředky, otevírání obálek podle § 71 odst. 7 se nemusí konat. O této skutečnosti zadavatel uchazeče bezodkladně vyrozumí.
    (5) Komise kontroluje v rámci otevírání nabídek podaných elektronickými prostředky kromě náležitostí uvedených v § 71 odst. 8 též, zda je nabídka autentická a zda s datovou zprávou obsahující nabídku nebylo před jejím otevřením manipulováno.
    (6) Ustanovení § 71 odst. 1 až 3, § 71 odst. 4 věty první a § 71 odst. 6, 9 až 11 se použijí obdobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat