Konopný seznam

středa 3. března 2010

§ 107
Rozhodnutí o výběru nejvhodnějšího návrhu

    (1) Rozhodnutí o výběru nejvhodnějšího návrhu nebo návrhů činí zadavatel. Zadavatel oznámí své rozhodnutí všem účastníkům soutěže o návrh. Pokud je rozhodnutí zadavatele odlišné od rozhodnutí poroty, uvede zadavatel v oznámení rozhodnutí odůvodnění svého rozhodnutí. Pro možnost podání námitek platí § 110 a § 111 obdobně.
    (2) Po doručení oznámení rozhodnutí o nejvhodnějším návrhu umožní zadavatel účastníkům soutěže o návrh, jejichž návrhy nebyly vybrány, jejich převzetí.
    (3) Zadavatel uveřejní výsledek soutěže o návrh způsobem uvedeným v § 146 a 147. Pro uveřejnění výsledku soutěže o návrh použije zadavatel formulář podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství61).
    (4) Veřejný zadavatel je oprávněn požadovat, aby výsledek soutěže o návrh nebyl uveřejněn, pokud by jeho uveřejnění znamenalo porušení zvláštního právního předpisu nebo by bylo v rozporu s veřejným zájmem, nebo by mohlo porušit právo účastníka soutěže o návrh na obchodní tajemství soutěže, nebo by mohlo ovlivnit hospodářskou soutěž. Sektorový zadavatel může stanovit, že nesmí být uveřejněny rovněž informace týkající se počtu obdržených návrhů, identifikace účastníků soutěže o návrh či cen.

§ 108
Zrušení soutěže o návrh

    Zadavatel může zrušit soutěž o návrh kdykoliv do doby rozhodnutí poroty o nejvhodnějším návrhu, pokud si to vyhradil v oznámení soutěže o návrh nebo v soutěžních podmínkách. V takovém případě vrátí účastníkům soutěže o návrh jejich návrhy a oznámení o zrušení soutěže o návrh uveřejní v informačním systému a na internetové adrese uvedené v oznámení soutěže o návrh a umožní převzetí podaných návrhů zájemci.

§ 109
Zvláštní ustanovení o uchování dokumentace o soutěži o návrh

    Vrací-li zadavatel účastníkům soutěže o návrh jejich návrhy podle § 107 odst. 2 nebo § 108, je povinen o takových návrzích pořídit vhodnou dokumentaci, kterou následně uchová podle § 155.

Žádné komentáře:

Okomentovat