Konopný seznam

čtvrtek 7. července 2011

Je čas vyzkoušet poznávací zájezd

Na konci prázdnin sice cestovní kanceláře přicházejí s množstvím výhodných last minute zájezdů k moři, ústup letních veder však dává prostor i na poznávací zájezdy. Takže pokud jste návštěvu některého evropského města odkládali jen pro počasí, je nejvyšší čas prolistovat nabídky cestovních kanceláří.

Alternativou poznávacích jsou víkendové pobyty v evropských městech, kde si klient zajistí přes cestovku jen letenku a ubytování a program si organizuje sám.

Proč poznávací pobyty
Představují vhodnou alternativu ke klasické dovolené, jde o aktivní způsob odpočinku. Vhodné jsou pro všechny věkové kategorie, snad s výjimkou malých dětí, a pro lidi v jakékoliv kondici. Dávají možnost skutečně poznat danou zemi a její obyvatele, organizační formu zajišťuje cestovní kancelář a průvodci během pobytu. Určeno jsou jednak pro rodiny, partu kamarádů, ale i jednotlivce. Cenově jsou poměrně výhodné a objednávají se stejným způsobem jako ledajaké jiné dovolené, klient má rovněž stejná práva a povinnosti jako při jakémkoliv jiném typu dovolené.

Poznávací zájezd nebo prodloužený víkend?
Rozhodnutí závisí v první řadě od toho, co chce klient v dané zemi poznat, od času, který tam chce strávit, tak finančních možností. V obou případech však cestovní kancelář zajistí ubytování, cestu, pojištění, stravování, pokud má klient zájem. Víkendové pobyty jsou kratší (obvykle od čtvrtka do neděle), poznávací zájezdy mají sedm až deset dní, prodávají se však i kratší. Víkendové pobyty se dají koupit již v ceně okolo 5 tisíc korun. Podle toho, co v daném místě navštívíte, se však cena zvyšuje o cenu jídla, vstupenek do muzeí, galerií a prodloužený víkend v Paříži vás může vyjít na osobu i na 12 - až 15 tisíc korun. Cena poznávacích zájezdů po evropských metropolích začíná při částce 6 tisíc korun za 5 dní při dopravě autobusem.

Žádné komentáře:

Okomentovat