Konopný seznam

čtvrtek 17. března 2011

Poznávací zájezdy Francie

Poznávací zájezdy Francie
Největší stát v západní Evropě, země známá svými letovisky i lyžařskými středisky, to je Francie.
Země, která odjakživa lákala návštěvníky svou bohatou historií, kulturou a přírodními krásami. Západ Francie omývá Atlantský oceán, jihovýchod Středozemní moře, na severu kanál La Manche, na jihu Pyreneje, a na východě majestátní Alpy s nejvyšším vrchem v západní Evropě - Mont Blancem.
Podnebí Francie je v různých oblastech rozdílné. Oceánské podnebí na západě se vyznačuje vysokou mírou srážek. Bývají zde mírné zimy a chladnější léta a počasí se často mění. Na jihovýchodě středomořské klima garantuje horká a suchá léta a mírné zimy. Mráz a sníh jsou zde velmi neobvyklé. Střední a východní Francie má podnebí kontinentálního charakteru s horkými léty, chladnějšími zimami s menší mírou srážek. Průměrné zimní teploty v lednu se pohybují okolo 1 º C av srpnu okolo 25 º C.
Pokud se rozhodnete pro letní dovolenou ve Francii, určitě nebudete zklamáni.Jihovýchodní pobřeží Francie, nazývané také Francouzská riviéra, se táhne od Monaka až po Marseille. Tato oblast je u návštěvníků oblíbená hlavně díky skvělým klimatickým podmínkám a vynikajícím službám. Celá tato oblast je symbolem luxusní dovolené a relaxu v nádherném prostředí.
Perlami Francouzské riviéry jsou města Nice, Saint Tropez a Cannes. Patří mezi nejvyhledávanější letoviska na světě, jsou známé svou živou atmosférou s množstvím restaurací a barů, ale i kulturními možnostmi. Malebné písečné pláže, rušné promenády, bary, restaurace - to vše nabízejí svým návštěvníkům.
Nakolik je Francie označované i jako kolébka umění, najdete zde neskutečné množství kulturních památek. Kromě Paříže a jeho Eiffelovy věže, katedlály Notre Dame, Arc de Triomphe (Vítězný oblouk), Champs-Elysées a Musée de Louvre, stojí určitě za zmínku ještě přístav Bordeaux, známý bazilikou St. Michel a katedrálou St. André, zámek Chantilly, jeden z nejzachovalejších zámků Francie, či zámek ve Fontainebleau - lovecký zámek s rozsáhlým parkem, využíván francouzskými králi již od 12. století. Při návštěvě těchto památek můžete obdivovat slavnou francouzskou historii s jejími slavnými osobnostmi jakými byli Johanka z Arku, Ludvík XIV., Či Napoleon Bonaparte.
Samozřejmě Francie není zajímavé jen kulturními památkami a dovolenou destinacemi. Je to i krajina proslulá svou gastronomií a úžasným vínem. Gurmáni jistě ocení širokou nabídku francouzských delikates a milovníci vína budou jistě nadšeni vinicemi v Burgundsku a v okolí Bordeaux.

Žádné komentáře:

Okomentovat