Konopný seznam

středa 29. února 2012

Jezděte za polovinu!

Ceny benzínu a motorové nafty rostou raketovým tempem a nejeden motorista přemýšlí jak tuto situaci vyřešit. Nabízí se možnost přestavby vozidla na LPG. Přestavba LPG se vyplatí téměř každému, kdo najezdí ročně již několik jednotek tisíc kilometrů. Přestavba LPG se vrátí po ujetí cca 20.000 kilometrů, počítáme-li s cenou přestavby 25.000 Kč, spotřebou 7 litrů na 100 km, aktuální cenou litru benzínu 36 Kč a cenou LPG poloviční.Po ujetí 20.000 kilometrů jezdíte dále za 18 Kč na litr paliva, přičemž je pravda, že musíte počítat s vyšší spotřebou vašeho vozu činící asi 10 procent. I přesto je to stále velice lákavá představa, nemyslíte?

Stále stoupající cena pohonných hmot dělá z možnosti přestavby LPG příležitost jak ušetřit dlouhodobým snížením nákladů. Přestavba většiny osobních vozidel na LPG spočívá v montáži vstřikování do motoru a nádrže,která může mít toroidní tvar a umisťuje se do prostoru rezervy, takže nezabere zbytečně místo v kufru. Počítejte asi s jedním dnem, který montáž LPG zařízení ve specializovaném servisu zabere.

V době, kdy benzín stojí téměř 40 Kč a bude stát možná ještě více se vyplatí nad přestavbou LPG uvažovat. Návratnost je velmi rychlá a bude pravděpodobně stále rychlejší! Přestavba LPG se vyplatí i motoristovi,který najezdí jen několik tisíc kilometrů ročně. Přestavbou vozidla na provoz na plynné palivo ušetříte peněženku i přírodu. A nezapomeňte, že přestavba samotná zvýší hodnotu a prodejnost vašeho automobilu.

Žádné komentáře:

Okomentovat