Konopný seznam

neděle 8. srpna 2010

Zákonné pojištění vozidel je povinné

Zákonné pojištění vozidel prostě musí být povinné, a když se to někomu nemusí líbit, že musí za provoz auta společně s klasickými náklady platit navíc i nějaké pojištění, které je třeba v životě nevyužije, základní argumenty jsou dva a dovolím si tvrdit, že prakticky nevyvratitelné.

Nikdo o sobě nemůže tvrdit, že je absolutně bezchybným řidičem, který nikdy nemůže způsobit dopravní nehodu a to je první důvod, proč tu zákonné pojištění vozidel je. V případě zavinění nehody totiž samozřejmě budete platit veškerou způsobenou škodu a to jak věcnou, tak především tu vyšší, na zdraví osob. Málokdo má dnes k dispozici částky v pořádku milionů, někdy i desítek milionů, aby byl schopen to pokrýt, což je první důvod, proč je potřeba být pojištěn.

I druhý argument hraje ale pro zákonné pojištění vozidel. Jedná se o to, že když naopak někdo způsobí škodu vám, asi by se vám moc nelíbilo, kdybyste se prostě dozvěděli, že dotyčný nemá na úhradu a měli smůlu. Povinné ručení šanci na to, žepeníze na pokrytí škod získáte, několikanásobně zvyšuje.

1 komentář:

  1. Z vlastní zkušenosti vím, že se vyplatí využít nějakou kalkulačku povinného ručení, protože můžete přijít na to, že jinde dostanete povinné ručení třeba i o několik tisíc levnější.

    OdpovědětVymazat