Konopný seznam

středa 15. prosince 2010

Kdy je třeba kočku koupat?

Když má:

Mastnou srst
Blechy a jejich vajíčka v srsti
Zašpiněnou, zablácené srst
Kočka zapáchá

Šampon pro kočky

Mnoho koček se dožívá mnoho let i bez toho aniž by se jen jednou vykoupala, I když kočka po koupání voní a vypadá lépe. Koupel pozitivně ovlivňuje zdraví kočky a odstraňuje parazity a blechy které se nacházejí v srsti. Velmi důležité je abyste používali správný šampon, nedoporučujeme používat šampony pro lidi protože nemají správnou hladinu pH. Dětské šampony jsou příznivá protože mají speciální složení. Pokud chcete použít šampon proti blechám prostudujte si pořádně složení protože může být toxický pro kočky a obzvlášť pro koťata.Ujistěte se že šampon proti blechám je vhodný i pro kočky a koťata. Před samotným koupáním byste měli kočce ostříhat drápky, protože se může kočka při koupání naštvat a poškrábat Vás.

Návod jak vykoupat kočku

Na dno vany položte ručník nebo jinou podložku aby se kočka neklouzala
Použijte sprchovou hlavici
Jemně navlhčete kočce srst s vlažnou vodou. Jemně držte kočce zátylek
Vmasírujte šampon do srsti
Na čištění obličeje můžete použít starou zubní kartáček. Při koupání se do očí nesmí dostat voda ani šampon
Pár minut nechte šampón působit
Důkladně opláchněte kočku vlažnou vodou a odstraňte veškerý šampon
Vymačkejte přebytečnou vodu ze srsti, nohou a ocasu
Osušte kočku, můžete použít fén ale nemůže foukat velmi horký vzduch neboť může kočce způsobit popáleniny. Při sušení používejte hřeben.
Před koupáním kočky Vám doporučujeme obléci si zástěru nebo něco podobné protože je velmi pravděpodobné že se koupání kočce nebude moc líbit. Zavřete dveře do koupelny aby Vám neutekla. Doporučuji Vám abyste kočku nekoupali sami ale abyste měli i asistenta který Vám v případě potřeby pomůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat