Konopný seznam

neděle 8. srpna 2010

Jak si sjednat povinné ručení?

Možnosti a tím pádem odpovědí na tuto otázku je hned několik. V první řadě je tu klasika, která se vám ale může poměrně prodražit, a tou je dohodnuto povinné ručení ihned při koupi vozidla ať v bazaru, nebo autosalonu.

Problémy jsou zde konkrétní dva. Za prvé mají tito prodejci často dohodnuto pojišťovnami marže, které si účtují navíc, co pro vás samozřejmě znamená navýšení ceny. Možná ještě větší problém je v tom, že si nemůžete sami projít celou nabídku a najít si to opravdu nejvýhodnější. Typicky autosalony mají obvykle dohodnuté smlouvy o spolupráci jen s omezeným počtem pojišťoven, které byste v lepším případě spočítali na prstech jedné ruky, a nemáte tak možnost vybrat si skutečně vhodné povinné ručení.

Rozhodně tak doporučujeme hledat ideální povinné ručení buď na internetu, kde jsou pochopitelně všechny produkty, které si lze u nás sjednat, nebo i tradiční možnost sjednání na pobočce přichází v úvahu, pokud víte, jaké povinné ručení chcete. Většina pojišťoven nabízí na svých internetových stránkách kalkulačku povinného ručení, kde si snadno a rychle spočítáte výši vaší pojistky.

Žádné komentáře:

Okomentovat