Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Sedlová střecha

Střecha bývá nejdůležitější částí celé stavby domu. Jde o to, že kdyby dům nebyl bez střechy, neumím si představit, jestli byste si užívali luxus, který se ve Vašem obydlí nachází. Střecha má několik důležitých vlastností, bez kterých by se žádný dům neobešel. V první řadě je to ochranná funkce. Střecha dokáže chránit dům,ale samozřejmě i Vás před nepříznivými povětrnostními podmínkami, chladem,deštěm, sněhem, větrem, a tak dále. Zadruhé je to estetická funkce. Střecha dokáže dotvářet celý exteriér domu a častokrát se lidé dívají poprvé na samotnou střechu.

Sedlová střecha
Na trhu se můžeme setkat s obrovským sortimentem různých střech. Jedná se o ploché střechy, které se nejčastěji nacházejí na panelácích, dále je to pultová střecha, valbová střecha, mansardovou střechou, a samozřejmě sedlová střecha.Právě tomuto typu krytiny pro Váš dům se budeme v tomto článku věnovat.
Při sedlové střeše jedná o jednoduchý typ střechy, který se nejčastěji využívá při stavbách nízkoenergetických domů a pasivních domů. Lidé si ji často pletou s klasickou plochou střechou. Avšak její sklon je větší než 10 stupňů a také je možné v ní vytvořit obrovské prosklené plochy orientované na sluneční stranu. Prostřednictvím nich do interiéru proudí energie a také umožňuje různé energetické úspory. Střecha také dokáže odvádět dešťovou vodu jen na jednu stranu, protože střecha má pouze jednu šikmou rovinu.
Sedlová střecha vždy vychází z okapů. Na delších stranách se nachází tvar půdorysného obdélníku. Na kratších stranách můžete naopak najít střechu uzavřenou štítovým zdí.

Žádné komentáře:

Okomentovat