Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Barvy na dřevo

Je potřeba si uvědomit, že dřevo je určitým způsobem živý organismus, o který se prostě třeba pečovat, jinak přestane fungovat tak, jak by měl. Abychom se o dřevo postarali dobře, musíme vybrat ten správný nátěr. Jedná se zejména o dřevo, které se nachází ve venkovních prostorách. Je třeba chránit ho nátěry, které jsou dostatečně elastické, ale také umožní dřevu dýchat. Kromě toho všeho poskytnou dřevu ochranu proti nepříznivým, povětrnostním, ale také biologickým vlivům.

Barvy na dřevo
Při nátěrech můžeme například použít takzvané krycí nátěry. Tento druh nátěrů se snaží dřevo chránit a zkrášlovat ho. Jsou vhodné zejména pro dekoraci méně ušlechtilých, nebo dokonce poškozených dřev. Jedná se například o obnovu starého nábytku, jakým jsou okna, dveře, nebo oplocení. Krycí nátěry jsou známé svou odolností, jednoduchým použitím, ale také silnou ochranou.
Druhou možností nátěru jsou takzvané lazury. Jde o transparentní nátěry, které na povrchu vytvoří tenký elastický film. Tyto mikropigmenty vcházejí i s pojivem do dřeva a tím pádem chrání dřevo před nepříznivými vlivy z okolí. Kromě toho, že samotné dřevo ochrání, také dokáží krásně zvýraznit přírodní strukturu.
Ať už si vyberete tak, či onak, určitě třeba dřevo určitým způsobem chránit. Určitě i Vy chcete, aby stavební materiál, do kterého jste investovali nemalé finanční investice, vydržel co nejdéle. Pokud zainvestujete do lazur, nebo do krycích nátěrů, určitě utratíte méně, než byste museli nakupovat úplně nové dřevo. Kromě toho, že samotné dřevo ochrání, také mu dodá nový, perfektní, estetický vzhled, a proto bude dřevo vypadat, jako zcela nové.

Žádné komentáře:

Okomentovat