Konopný seznam

pátek 9. září 2011

Hydroizolace základů

Pokud chceme žít komfortně, musíme chránit náš dům už od základů. Pokud se chceme vyhnout zatékání ve spodních částech stavby, je třeba využít hydroizolaci na naše základy. Konstrukce, která je navlhlá má snížený tepelný odpor, a proto stěny častokrát praskají a posouvají se. V případě pokud jsou stěny vlhké, vznikají plísně. To znamená, pokud chceme žít zdravě a bezpečně, hydroizolace je na místě.
Nad hydroizolací základů je třeba přemýšlet už při stavbě. Projektant je povinen, aby se zařídil při stavbě proti negativním vlivům, jako je voda, vlhkost, hluk, nebo únik tepla. A proto by s těsněním neměl být vůbec žádný problém. Hydroizolaci proti podzemní vodě dělíme na zateplení vůči beztlakové, tlakové a agresivní vodě.

Hydroizolace základů
Izolace z fólií se stávají pro stavebníky velmi zajímavé. Fóliové těsnění je známé svou pružností a průtažností. PVC fólie se dožívají nejdéle. Jsou odolné vůči všem druhům kyselin, zásad, prosakující vodě a neexistuje téměř vůbec žádná šance přetrhnout jejich. Většinou se umísťují prostřednictvím rozpouštědlového lepidla.Lze připevnit je i mechanicky pomocí lišt, nebo speciálních hřebíků.
Izolační nátěry patří mezi další zajímavou skupinu při hydroizolaci. Asfaltové nátěry je možné na podklad natřít nebo nastříkat. Nátěr perfektně drží na podkladu, na kterém je umístěn a má hloubkový ochranný účinek. Je možné ho natírat i při nízkých teplotách. Pokud nim natíráme vodorovné plochy, je důležité, aby vyschl perfektním větráním, a až pak můžeme aplikovat další nátěr.
Je už jen na Vás, kterou cestou hydroizolace základů se vyberete, avšak dbejte na to aby jste tyto práce podstoupili. Jak již bylo zmíněno, projektanti už mají ve svých pracovních povinnostech, aby se věnovali i této důležité části, a proto se nemusíte čeho bát.

Žádné komentáře:

Okomentovat